Mange av oss dømmer om å suse gjennom snødekte landskap, over bølgende åser og over frosne innsjøer, elegant og glidende på langrennski. 

Før du investerer i dine langrennski, er det viktig å vite noen få grunnleggende faktorer. Her er de viktigste tingene du bør vurdere når du skal bestemme hvilke langrennsski som er best for deg: 

Skistilen din: Vil du gli jevnt i angitte løyper, eller vil du ha en trening mens du glir langs høye hastigheter? Kanskje du vil utforske snødekte skoger? Å vite hvordan du skal planlegge å bruke skiene er det første trinnet for å velge riktig par. 

Velge riktig skistørrelse: Riktig lengde er avgjørende for en hyggelig skiopplevelse. Anbefalt lengde på klassiske langrennsski er din hvor høyt du måler pluss 15 til 25 cm. En lengre ski vil føles mer stabil, men vil ikke oppleves like kvikk og manøvrerbar som en kortere ski. Derfor henger skilengde også sammen med skistilen din.

Annonsebilag:

Det har de siste årene skjedd mye i skimarkedet. De siste 3-4 årene har felleski tatt av og det blir mer og mer populært for alle som liker å gå på ski. Noen sverger likevel fortsatt til tradisjonelle smørbare ski. Er du usikker på hva du skal velge prøver vi å oppsummere forskjellene litt her.

Felleski har de siste årene bare blitt bedre og bedre, og vinteren 2021 prøvde vi i NRP sport flere typer felleski som både hadde knallgodt feste og god glid. Nøkkelen for en god felleski er at den blir plukket på riktig måte. Det er vi i NRP spesialister på, og vi har et stort utvalg i felleski fra alle de store merkene som Atomic, Fischer, Madshus, Rossignol og Salomon. Spekteret dekker også alt fra tur-felleski for rekreasjon og rolige turer i marka, til racing-felleski som faktisk er så raske at de kan brukes på skirenn under riktige forhold. Vi tester mange typer felleski og kommer hver vinter frem til vår testvinner i hvert felleski-segment, så du som kunde skal være trygg på at vi selger et skikkelig produkt. NRP sport har også spenn-garanti, er du ikke fornøyd med felleskia vi har plukket til deg så plukker vi et nytt par.

Mange tror at felleski er helt vedlikeholdsfritt. Det stemmer ikke helt. Fellen på skien må renses og impregneres, spesielt ved bruk på skitten og gammel snø. I tillegg må glidsonen på skien glides en gang i blant. Produktene som lar deg gjøre dette enkelt og raskt får du selvfølgelig også kjøpt hos oss. Vi har hurtigglider, felleskirens, felleskiimpregnering og annet vedlikeholdsutstyr hos oss. 

Vanlige klassiskski er ski man smører etter føret, og mange sverger fortsatt til denne skitypen. For konkurranseutøvere er dette fortsatt det foretrukne, og slik kommer det sannsynligvis til å være. Vi har også tradisjonelle langrennski for mosjonister og tur-gåere. Fordelen med denne typen ski er at man kan smøre den optimalt til det aktuelle skiføret. Ved hjelp av vår skikonfigurator og årevis med erfaring av skiplukk hjelper vi deg med å plukke riktig ski til ditt bruk og nivå uansett hvilken ski du velger. 

Skøyteski er helt annerledes i spennet enn en klassiskski og felleski. Skøyteskia er mye stivere og er laget for å skyve ut til sidene og skape fart i skøytetak. Her er det også et stort spenn i dyre og rimeligere modeller, alt etter behov og nivå. De rimeligere skøyteskiene er ofte litt mykere, som gjør de lettere å styre. Racingskøyteski er stivere og har en enorm respons i skyvfasen. Det siste på skøyteskimarkedet er Atomic Redster S9 Gen S som er en ski med innsving, som gir en unik balanse og kraftoverføring i skyvet.

NRP Sport har et topp moderne skiverksted med to slipemaskiner og ansatte som er eksperter på sliping og prepping av ski. Vi sliper ski for toppløpere i Norgescup og Ski Classics og vår slipesjef har over 30 års erfaring med skisliping. 

Skisko

NRP Sport har et bredt utvalg av skisko til både klassisk, skøyting og kombi. Vi har et bredt spekter av sko til både junior og senior. Merkene vi fører på sko er Atomic, Fischer, Madshus, Rossignol og Salomon. Det brede spekteret gjør at vi garantert har skisko som passer deg og dine behov. Vi har alt for godt polstrede turskisko, lette racingsko og noe midt i mellom.

For optimal skiopplevelse er det også viktig å ha på seg komfortable og gode skiklær.

I vår nettbutikk kan du se vårt utvalg av skiklær